zoeken
|
Algemeen
Categorie├źn
Technische dienst

Heeft u problemen met uw computer, tablet of smartphone?
Hacktic Computer Products onderzoekt, adviseert en lost de problemen voor uw op.

Start uw computer of notebook niet meer op? Kunt u niet meer internetten met uw apparaat? Valt hij soms spontaan uit terwijl u aan het werk bent? Is uw tablet op de grond gevallen, of heeft een omgevallen glas wijn ervoor gezorgd dat uw laptop niet goed meer werkt? Wat het probleem ook is, laat uw apparaat door ons onderzoeken.

Kleine problemen zijn vaak binnen tien minuten door ons aan de servicebalie op te lossen, zodat u direct weer verder kunt werken. Maar als het om een ingewikkelder probleem gaat, nemen wij uw apparaat in voor een uitgebreid onderzoek en houden wij u gedurende het reparatieproces op de hoogte van de vorderingen. Voor u is het belangrijk om te weten, dat wij altijd van tevoren overleggen welke kosten er worden verbonden aan de handeling, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Onze medewerkers kunnen u op een juiste wijze van dienst zijn, omdat zij:

  • Een professionele houding hebben waarmee ze u en uw probleem serieus nemen.
  • Jarenlange ervaring in het vervangen van onderdelen van diverse merken apparaten hebben.
  • Begrip voor uw privacy hebben en verantwoordelijk met uw gegevens omgaan.
  • Een moderne werkplaats tot hun beschikking hebben, waar de complexere reparaties kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laptops die zijn gevallen of niet meer werken nadat er een glas drank overheen is gevallen.
balie


Wanneer u van deze dienst gebruik wilt maken, raden wij u aan met uw apparaat naar onze service afdeling te komen. U hoeft hier geen afspraak voor te maken: u kunt onder openingstijden langskomen. Daar wordt u door een Hacktic medewerker van de Technische Dienst te woord gestaan om uw probleem op te lossen.

 

Waarom onderzoekskosten?

Het opsporen van fouten kost relatief veel tijd. Daar komt nog bij dat sommige apparaten alleen zo nu en dan hun storing weergeven. Het betreffende apparaat moet worden nagekeken, waarna verschillende metingen en tests mogelijk zijn. Soms moet eerst een onderdeel worden vervangen om het eindresultaat waar te nemen. Vaak wordt het apparaat eerst (provisorisch) gerepareerd en gecontroleerd. Daarna ontvangt u van ons een prijsopgave. Na uw akkoord vindt de verdere reparatie plaats. Waarom? Om er zo goed mogelijk van overtuigd te zijn dat de reparatie steekhoudend is. Mocht u toch besluiten het apparaat niet te laten repareren, dan zult u begrijpen dat wij enige vergoeding vragen voor de gedane werkzaamheden (tijd). Deze kleine vergoeding staat niet altijd in verhouding tot de werkelijk gemaakte kosten en tijd. Wij vragen u de vastgestelde onderzoekskosten vooraf bij ons af te rekenen. Dit bedrag wordt verrekend met de totale reparatie kosten. Dus de reparatie wordt er niet duurder van.

 

Wilt u support op afstand?

Klik dan op aanwijzing van onze medewerkers op het onderstaande icoon. Nadat u hierop heeft geklikt krijgt u een code waarmee u onze medewerkers toegang verschaft om met u mee te kijken.